This house was designed to fit on a very narrow and deep lot without the large size house to overpower the adjacent more modest house sizes. By dematerializing the corners of the wall below the overhanging roof floats and the house appears less massive.

 

The house was set nearer to the front than to the rear of the yard in order to be able to preserve trees.

 

Appendages to the house reach into the beautiful backyard to increase the interweaving between interior and exterior spaces.

By being wider at the bottom than at the top the stairs and the space around it appear to be much larger than they are.

LARGE HOUSE DESIGN FOR NARROW LOT
 
30 UNIT MODULAR HOUSING

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

 
  • Public Reputation
  • LinkedIn
  • Yelp
  • Houzz
  • Facebook
  • Pinterest

© Copyright 2017 Amacher and Associates Architects. All Rights Reserved.

237 Mt. Auburn Street   Cambridge MA 02138   voice (617) 354-8707   fran@amacher-associates.net

Leadership in Energy and Environmental Design (LEED AP) Accredited Professional | Since 1996 Energy Star Rated Building